Bio

Katy Too

‘De Vlaamse Americana van Katy Too’. Zo kondigde Ayco Duyster begin dit jaar ‘Nine Lives’ aan op Radio 1, waarna de song nog veertien weken meedraaide in de playlist.

Knappe melodieën en songteksten die in hun eenvoud de juiste woorden vinden voor complexe situaties zijn kenmerkend voor het songmateriaal van Katy Too. Leen De Haes neemt zowel de wereld om zich heen als zichzelf stevig op de korrel en legt zo een mooie gelaagdheid in tekst en vertolking. Soms breekbaar zacht zingend, soms met een stevige Americana “twang”, steeds integer en persoonlijk.

Leen De Haes, de dame achter de bij Johnny Cash geleende schuilnaam, heeft een stem met een uitzonderlijke zeggingskracht. Ze is niet gruizig als die van Lucinda Williams, noch hees als die van Gillian Welch. Nee, ze is eerder kristalhelder als die van de Allergrootste, genaamd Emmylou Harris.” (Dani Heyvaert, Rootstime.be)

“Fraaie zangpartijen, daar in niets voor onderdoende teksten en een eveneens werkelijk puntgave instrumentale invulling van haar liedjes zorgen ervoor dat Leen De Haes met ‘Nine Lives’ ergens tussen rootspop, Americana en folk een album van internationale klasse heeft afgeleverd.” (ctrlaltcountry.be)
 
“Leen voert je vanaf de eerste noot mee naar desolate Amerikaanse oorden, waardoor je meteen denkt aan straffe madammen als Nanci Griffith of popdiva’s als Julia Fordham. 

Nine Lives is een eerlijke plaat, en absoluut te ontdekken voor fans van singersongwriter en Americana.”(Didier Becu, luminousdash.com)

Band:

Leen De Haes (zang, gitaar) ; Bart Boonen (gitaar) ; Wim Van Deuren (toetsen, backing vocals) ; Edwin van der Burgt (drums) ; Geert Schurmans (bas)

 

ENGL